• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  10.10.2011

“KREDITIRAJ - VOLONTIRAJ”

Među 58 gradova u kojima su mladi ljudi, kroz projekat “Kreditiraj - volontiraj”, umjesto u školskim klupama bili na radnim mjestima je i Maglaj.
Tako je Nadin Hasanić, učenik maglajske “Gimnazije”, 07.10.2011.godine bio načelnik općine, a njegov kolega Damir Bilić, zamjenik načelnika, dok je 20-tak njihovih kolega bilo raspoređeno po ostalim općinskim službama.
Općinski načelnik Mehmed Mustabašić sa svojim “kolegom” posjetio je sajam “ZEPS”, a prisustvovali su i promociji poslovnih zona u ZDK koje je organizovalo Ministarstvo za privredu ZDK.
“Ovo je još jedan od primjera naše podrške projektima mladih koji se realizuju, ne samo na području naše općine nego i šire, jer znamo da se projekat “Kreditiraj - volontiraj” provodi u cijeloj BiH. Maglaj je podržavao i to će činiti i u budućnosti sve što je na dobrobit naše lokalne zajednice, a mladi, koji su puni znanja i kreativnosti, u tome mogu pomoći.
Vrata ove zgrade su im uvijek otvorena i ovdje su uvijek dobrodošli”, rekao je načelnik Mustabašić. Pozvao je mlade ljude da uzmu aktivnije učešće u ostalim projektima koji se realizuju na polju kulture, sporta itd...
U projekat “Kreditiraj - voloniraj” bila su uključena 34 učenika Gimnazije i Mješovite srednje škole, a pored lokalne uprave, u program su se uključili i Dječiji vrtić, JU Opća biblioteka – Narodna biblioteka Maglaj, Dom kulture “Edhem Mulabdić”, pekara “Non stop”,benzinska pumpa "Djino", banke i pomenute srednje škole.