• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  04.12.2020

Šef Ureda Misije OSCE-a u Travniku posjetio Općinu Maglaj

 

 

Danas je Općinu Maglaj posjetio šef Ureda Misije OSCE-a u Travniku Will Richard  i sastao se sa načelnikom općine Mirsadom Mahmutagićem.

Sastanku su prisustvovali i službenik Misije OSCE-a u Maglaju Alen Ćosić, predstavnici Udruženje “Ognjište Rakovačko” Davor Vidaković i Đorđe Marić, te predstavnik Udruženja građana „Fojničani“ Davor Šupuković.

Razgovarali su o budućim projektima na području općine Maglaj, a šef Ureda Misije OSCE-a u Travniku Will Richard iskoristio je priliku te uručio donaciju u tehničkoj opremi Udruženju “Ognjište Rakovačko”. Oprema će pomoći promovisanju aktivnosti na povratku u općini Maglaj i informisanju javnosti u vezi istih.

„Zadovoljstvo je biti u Maglaju ponovo. Uvijek se osjećam kao kod kuće. Zahvalio bih načelniku na dugotrajnoj i uspješnoj saradnji sa Misijom OSCE-a u BiH. Imali smo veoma produktivan sastanak sa dvije veoma uspješne nevladine organizacije koje egzistriraju i djeluju na području općine Maglaj. Razgovarali smo o dvije važne incijative koje bi podržale održivost povratka u Maglaju, te o jednoj incijativi koja bi značila poboljšanje saradnje na konkretnom projektu između općina Maglaj, Žepče i Doboj. Tako da se radujemo nastavku zajedničkih aktivnosti u ovom dijelu BiH“, izjavio je šef Ureda Misije OSCE-a u Travniku Will Richard.

„Nastavljamo i naredne četiri godine saradnju sa Misijom OSCE- a u BiH koji su inače na području općine Maglaj vrlo aktivni i ja im se na tome iskreno zahvaljujem. Danas smo razgovarali o nekim budućim projektima na području općine Maglaj. U narednom periodu ćemo raditi zajedno na mogućnosti da realizujemo infrastrukturni projekat izgradnje jednog mosta, a koji bi povezivao Ulišnjak i Krsno polje sa Fojnicom, odnosno Bradićima“, izjavio je načelnik općine Mirsad Mahmutagić.