• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  24.11.2020

Čestitka povodom 25.novembra-Dana državnosti BIH

 

Kada u temelje zajednice ugrađujete najveće ljudske i demokratske vrijednosti, onda ona ima budućnost, uprkos nastojanjima njenih neprijatelja da je unište ili podijele. U temelje Bosne i Hercegovine je vijekovima ugrađivano ono najbolje od njenih ljudi, naroda i građana, a svojevrstan pečat tome su dale Odluke ZAVNOBIH-a iz 1943. godine, koje su Bosnu i Hercegovinu predale u ruke svim njenim narodima, isključujući prednost bilo kojeg naroda kao vlasnika ove zemlje.

Prisjećajući se principa ZAVNOBiH-a, u obavezi smo da obnovimo osjećaj privrženosti i odgovornosti prema Bosni i Hercegovini, ali i svijest o potrebi mira, saradnje, stabilnosti, socijalne pravde i jednakih šansi za sve naše građane.

Odlučnost i istrajnost tadašnje generacije građana Bosne i Hercegovine i njihovo antifašističko opredjeljenje i danas su ideja vodilja svima nama koji domovinu nosimo u srcu.

U ime Općine Maglaj svim građankama i građanima upućujemo iskrene čestitke povodom 25. novembra - Dana državnosti BiH sa željom da zajedničkim radom i zalaganjem doprinosimo snažnijem razvoju i prosperitetu naše države.

 

 

PREDSJEDAVAJUĆA

Svjetlana Zamboni

 

NAČELNIK OPĆINE

Mirsad Mahmutagić