• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  09.11.2020

Koordinator TIKA-e za BiH posjetio Općinu Maglaj

 

 

U okviru nastavka ranije započetih aktivnosti na realizaciji Projekta rekonstrukcije i izgradnje Trga Alije Izetbegovića u Starom gradu, danas je Općinu Maglaj posjetio koordinator Turske agencije za saradnju i koordinaciju (TIKA) za BiH Muhammed Unal sa saradnicom.

„Ovo je moja druga posjeta Maglaju. Imali smo zaista zajedničkih uspješnih projekata. Nedavno sam započeo svoju dužnost u BiH i želio sam doći da se zvanično upoznamo, kao i da razgovaramo o budućim projektima“, kazao je Unal.

U uvodnom dijelu, načelnik općine Mirsad Mahmutagić zahvalio se Turskoj agenciji za saradnju i koordinaciju (TIKA) za dosadašnju pomoć koja je neprocjenjiva za općinu Maglaj.

„Iskoristio bih priliku da se zaista zahvalim za sve što je TIKA učinila za općinu Maglaj i Bosnu i Hercegovinu. Pomoć koju ste pružili je neprocjenjiva i hvala vam na tome. Posebnu zahvalnost upućujem za pomoć koja je došla nakon poplava 2014. godine, zahvaljujući čemu je sanirano preko 400 stambenih objekata, te za pomoć u obnovi džamije Kuršumlije. Iza nas je uspješna saradnja i ja vjerujem u nastavak iste“, kazao je načelnik Mahmutagić.

Razgovarali su o međusobnoj saradnji u narednom periodu i tokom sastanka dogovoreni su naredni koraci za pripremu plana aktivnosti za 2021. godinu.