• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  04.11.2020

Potpisani ugovori sa drugom grupom aplikanata za Start Up 2020.

 

Danas su potpisani ugovori sa drugom grupom odabranih aplikanata za Start Up biznise 2020. Damir Bradarić, Enes Čamić, Amir Kusur, Jasmin Hasagić, Alma Husukić, Merima Subašić i Armina Tumbić su se odlučili pokrenuti samostalni biznis i nadaju se uspjehu u odabranim djelatnostima.

Načelnik općine Mirsad Mahmutagić čestitao im je na opredjeljenju da pokrenu vlastiti biznis.

„Uvažavajući kompletnu situaciju ove godine sa pandemijom i sa problemom gubitka radnih mjesta, obradovan sam što imamo maksimalno interesovanje za Start Up projekte, tako da smo od deset planiranih, uspjeli obezbjediti sredstva za četrnaest novih biznis projekata. Drago mi je da vidim mlade osobe koje se odlučuju za biznis i ja im zaista čestitam na opredjeljenju da krenu u taj proces. Želim im sreću, nadam se da će svi opstati onako kako su i planirali, te da će biti zaista zadovoljni“, kazao je načelnik Mahmutagić.

Amir Kusur iz Domislice odlučio se za građevinski obrt obzirom da godinama radi taj posao.

„Ja sam se bavio ovim poslom godinama i odlučio sam da se registriram i pokrenem samostalni obrt. Ova podrška Općine znači mi puno, jer ne bih mogao sam. Uz ovakvu podršku zaista se nadam uspjehu“, kazao je Kusur.

Merima Subašić, po struci frizer nije krila zadovoljstvo zbog pokretanja vlastitog biznisa.

„Otvorit ću firzerski salon i nadam se da će biti uspješno, obzirom da imam iskustva, te da sam trenutno jedina u Liješnici. Ovom prilikom bih se zahvalila načelniku na podršci koju ću vjerujem opravdati“, istakla je Subašić.

Damir Bradarić, kuhar po struci otvara Burger house s ciljem da ostane u svom gradu.

„Pokretanjem vlastitog biznisa želim da ostanem u svom gradu i postignem neki cilj, dakle da stvorim nešto svoje. Obzirom da sam kuhar po struci, odlučio sam se za ugostiteljstvo“, kazao je Damir Bradarić.

Armina Tumbić se također odlučila za ugostiteljstvo i nada se uspjehu.

„Moj plan je otvoriti fast food i nadam se da ću uspjeti. Mlada sam, želim da pokušam i vjerujem da će sve biti onako kako sam zamislila. Lijepo je što Općina pomaže mladim ljudima da pokrenu vlastiti biznis. Ja bih iskoristila priliku da se zahvalim Općini Maglaj i načelniku Mahmutagiću, jer bez njih možda ovo ne bi bilo onako kako smo zamislili“, istakla je Tumbić.