• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  15.09.2020

Načelnik Mahmutagić i direktor kompanije Madi obišli proizvodne pogone nove firme "Euro Meat" u Maglaju

 

Danas su načelnik općine Mirsad Mahmutagić i direktor kompanije Madi iz Tešnja, Edin Jabandžić obišli proizvodne pogone nove kompanije „Euro Meat“, čiji su radovi u završnoj fazi. Prilikom obilaska, razgovarali su o perspektivama kompanije, te o proizvodima koji će biti ovdje rađeni.

„Mi računamo da bi ovo u toku oktobra trebalo biti pušteno u funkciju. Renoviran je stari dio objekta koji je kupljen i dograđen jedan potpuno novi dio objekta. Kompletan  prostor preko  3.000 m² i investicija u ovom momentu je došla gotovo do 3 miliona KM. To će sigurno biti prilika i za Euro Meat Maglaj, ali i za Općinu Maglaj da se uposle novi ljudi, nova radna mjesta. Ono što želim da napomenem jeste da ovo ovdje nije nikakva klaonica i nešto što će ugrožavati životnu sredinu ljudi. Ovo je ovdje pogon za obradu crvenog mesa, prije svega mislim na teletinu, junetinu, govedinu i distribucija prema krajnjim potrošačima, tržnim centrima po cijeloj BiH. Ovih dana će se intenzivno početi primati ljudi, koji će raditi na obradi, pakovanju i distribuciji mesa“, kazao je direktor Edin Jabandžić.

Jabandžić je istakao kako ovaj objekat ima najsavremeniju i najmoderniju opremu , te da u procesu proizvodnje nema ispuštanja gasova.

„Konsultanti su bili jedna od najboljih konsultantskih firmi na prostoru bivše Jugoslavije, tačnije firma iz Beograda i implementirana je apsolutno sva tehnika i oprema koja danas se može naći kao najmodernija, najsavremenija bez bilo kakvih posljedica. Ono što je sigurno naša obaveza bila i što je ispunjena, a to  da prilikom obrade i cijelog procesa završetka, voda mora biti potpuno čista. A što se tiče nekih gasova, toga uopšte nema u ovom procesu proizvodnje.“

„Još jednom smo podvukli da se ne radi ni o kakvoj klaonici i da neće biti nikakvog ugrožavanja životne sredine. Ono što je vrlo značajno da će to biti kompanija koja ima perspektivu daljeg razvoja i obilazeći praktično završene proizvodne pogone, vidjeli smo da je jedan dio još planiran, nekih 1000 kvadrata za neku drugu firmu, tako da  očekujemo i tu novouposlene. Kompaniji Euro Meat želim uspješnu proizvodnju“, istakao je načelnik općine Mirsad Mahmutagić.