• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  05.03.2013

Kolegij Općinskog vijeća Maglaj oštro osudio napad na povratnicu Mitru Popović

Članovi Kolegija Općinskog vijeća Maglaj, na svojoj posljednjoj sjednici održanoj u četvrtak, 28.02.2013.godine, oštro su osudili napad na 77-godišnju staricu – povratnicu u naselje Bijela Ploča, Mitru Popović, koji se desio u noći 21/22.februar ove godine u njenoj kući.
Ovaj događaj rasvijetlili su pripadnici policije, a komšije bošnjačke nacionalnosti pružile su Mitri pomoć i toplu riječ, kako se oduvijek na ovim prostorima radilo. Maglaj je bio, ostao i biće otvorena sredina u kojoj se poštuju ljudska prava i slobode, drugi i drugačiji, ocijenili su članovi Kolegija.
Ovakvi i slični događaji ulijevaju strah žrtvama napada i nama koji to možemo postati, ali osnažuju naše zajedništvo u borbi protiv huligana koji svoju moć iskazuju na bespomoćnim, starim i usamljenim.
Prema informacijama, napad nije imao nacionalni predznak, nego isključivo materijalnu korist.
Kolegij pohvaljuje pripadnike Policijske stanice Maglaj na pravovremenoj intervenciji i privođenju osumnjičenih za ovaj napad.
Na posljednjoj sjednici Kolegija utvrđen je dnevni red i datum održavanja pete redovne sjednice općinskog parlamenta.
Sjednica Općinskog vijeća Maglaj biće održana u četvrtak, 14.03.2013.godine od 16,00 sati i biće izvještajog karaktera, obzirom da tretira izvještaje i programe rada javnih ustanova i preduzeća.


PREDSJEDAVAJUĆI OV
Marko Zelić