• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  05.06.2020

JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE U TAKMIČENJU „BIRAMO NAJLJEPŠE UREĐENO DVORIŠTE I BALKON“ NA PODRUČJU OPĆINE MAGLAJ ZA 2020.GODINU

 

Načelnik općine Maglaj za 2020. godinu raspisuje:

 

Javni poziv građanima sa područja općine Maglaj za učešće u takmičenju „Biramo najljepše uređeno dvorište i balkon“ za 2020.godinu.

Pozivaju se svi zainteresirani građani općine Maglaj da izvrše prijavljivanje na takmičenje za izbor najljepše uređenog dvorišta i balkona u sljedećim kategorijama:

1.najljepše uređeno dvorište,

2.najljepše uređen balkon.

Zainteresovani građani mogu se prijaviti u kancelariji broj 21. u zgradi Općine Maglaj ili na telefon broj: 032 465 822, kontakt osoba: Jasmina Alić.

U prijavi je potrebno navesti za koju kategoriju se vrši prijava ( uređeno dvorište ili balkon ), ime i prezime, adresa i broj telefona.

Javni poziv je otvoren do 15.06.2020. godine, nakon čega će Komisija obići sve prijavljene prijedloge.O datumu posjete učesnici takmičenja će biti blagovremeno obaviješteni.

Komisija će vršiti bodovanje po sljedećim kriterijima:

*održavanje, njegovanje i urednost dvorišta-balkona;

*cvjetni aranžman dvorišta-balkona ;

*korištenje prirodnih materijala pri izradi kreativnih detalja;

*ukupan estetski dojam.

Prednost u ocjenjivanju će imati učesnici koji prvi put učestvuju u takmičenju.

Odluku o izboru najljepšeg dvorišta i balkona za 2020. godinu donosi Načelnik općine na prijedlog Komisije za obilazak i bodovanje prijavljenih na takmičenje.

Za najbolje ocijenjene kandidate obezbijeđene su novčane nagrade i plakete sa imenima nagrađenih, a ostali učesnici u takmičenju dobit će prigodne zahvalnice.

Cilj ovog takmičenja je očuvanje tradicije uređenja dvorišta i balkona na području naše općine, te podizanje svijesti građana o značaju uređenja i očuvanja životne sredine.