• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  29.01.2013

Iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove ZDK

Inspektori za cestovni promet Kantonalne uprave za inspekcijske poslove ZDK su, u saradnji sa policijskim službenicima Uprave policije MUP-a ZDK, u mjesecu januaru 2013. godine realizirali akciju pojačane kontrole vanlinijskog prijevoza- taksi prijevoza, sa posebnim akcentom na otkrivanje i sprječavanje nelegalnog obavljanja prijevoza putnika u cestovnom prometu, na području općina Zenica, Tešanj, Visoko i Maglaj.

Tokom akcije, zaustavljenja su 152 vozila i sačinjeno 39 zapisnika. Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o cestovnom prijevozu Federacije BiH doneseno je osam rješenja o privremenoj zabrani obavljanja taksi prijevoza, dva rješenja o otklanjanju utvrđenih nedostataka, te izdato 16 prekršajnih naloga.

Navedene aktivnosti kantonalnih inspektora za cestovni promet će se nastaviti, u kontinuitetu, i u narednom periodu na području svih općina Kantona.

Ovom prilikom, još jednom upozoravamo lica koja se bave nelegalnim prijevozom, da će Kantonalna uprava za inspekcijske poslove ZDK u cilju sprječavanja “rada na crno” u ovoj oblasti protiv prekršitelja poduzimati sve Zakonom propisane mjere i radnje. Apeliramo na građane da prilikom korištenja taksi prijevoza vode računa da vozila imaju TA registarske oznake, krovnu oznaku sa natpisom TAXI, kao i dopunsku oznaku koja se nalazi na prednjem i zadnjem vjetrobranskom staklu, te da ne koriste usluge nelegalnog taksi prijevoza, s obzirom da prilikom korištenja navedenih usluga niko ne može garantirati za njihovu sigurnost, saopćeno je iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove ZDK.