• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  23.04.2020

Obavještenje za poljoprivredne proizvođače

 

Obavještavamo sve poljoprivredne proizvođače sa područja općine Maglaj koji su se prijavili na Javni poziv Federalnog ministarstva za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo za proljetnu sjetvu za 2020. godinu, a nisu upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava i/ili Registar klijenata, da se mogu upisati u Registar RPG i RK počevši od danas, na način da u Šalter sali Općine Maglaj popune zahtjev za upis u RPG i RK uz davanje lične karte na uvid.

Svi ostali koji su se prijavili na Javni poziv Federalnog ministarstva za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo za proljetnu sjetvu a upisani su u Registar poljoprivrednih gazdinstava i/ili Registar klijenata mogu početi ODMAH sa dostavom fiskalnih računa o plaćenoj nabavci za proljetnu sjetvu u skladu sa prijavljenom proizvodnjom.

Prihvatljivi troškovi su:

  • *nabavka sjemena, mineralnog gnjojiva i zaštitnih sredstava za proizvodnju, silažnog i merkantilnog kukuruza, heljde, povrća (paradajz, paprika, krastavac, patlidžan, mrkva, cvekla, grah, luk bijeli i crveni, zelena salata, krompir i sl.) i drugih poljoprivrednih kultura.

Visina iznosa podrške za programe pokretanja proizvodnje, poticanja proljetne sjetve iznosi maksimalno do 1.000,00 KM po krajnjem korisniku (poljoprivrednom proizvođaču).

Federalno ministarstvo će potpisati Sporazum o realizaciji programa pokretanja proizvodnje, poticanja proljetne sjetve-sadnje za 2020. godinu sa Općinom Maglaj, kojim se uređuju međusobni odnosi, nadležnosti i visina poticaja.

Općina Maglaj je dužna po realizaciji ovog programa dostaviti Federalnom ministarstvu Izvještaj o utrošku sredstava u skladu sa Listom prihvatljivih troškova za mjere ostalih vrsta podrške.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na telefone broj: 032-465-821 i 032-465-823.