• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  15.01.2013

Završen turnir u malom nogometu "Natronovi branioci"

Ekipa “Bosh car servis Huso” na ovogodišnjem malonogometnom turniru “Natronovi branioci Maglaja” uspjela je osvojiti titulu najbolje.
U finalu su savladali ekipu “Dicso PUB” iz Žepča sa 5:2.

U susretu za treće mjesto ekipa “ADO Maglaj” je bez većih problema sa ubjedljivih 5:0 pobijedila ekipu “Kafe Scena Zavidovići”. Inače, igrači ove ekipe su dugogodišnji sportski prijatelji rahmetli Adnana Hasančića-Ade, I uspjeh koji su postigli na turniru posvećen je upravo njemu. Pehar I nagradu primio je sin rahmetli Adnana, Adi Hasančić. Trima najboljim ekipama pripali su pehari u trajno vlasništvo a “Bosh car servis Huso” I prijelazni pehar. Novačne nagrade iznosile su 3.800, 2.000 I 1.000 KM.
Najuspješniji pojedinci bili su: golman Mirnes Duraković – član pobjedničke ekipe, najefikasniji strijelac Ismet Doglod, član ekipe “ADO Maglaj”, a najboljim igračem turnira proglašen je Anel Dedić, član “Disco PUB”.
Turnir je iskorišten I za humanitarne kampanje. Tri porodice u stanju socijalne potrebe dobile su vrijedne prehrambene pakete, sav prihod od prodatih ulaznica sa jedne večeri uz donaciju Organizacionog odbora, dakle 1.000 KM uručeno je Mirzi Mehinoviću. Njemu je Sejo Zilkić, vlasnik Autoservisa “Zilkić” Šije uručio 500 KM, a Husein Mrvoljak, vlasnik “Bosh car servis Huso” 500 KM uručio je porodici Isić Samira, člana Moto kluba Free riders koji se nakon teške saobraćajne nezgode oporavlja u zeničkoj bolnici. Organizacioni odbor obezbijedio je I 27 sponzora koji su sa po 50 KM svake večeri dok je trajao turnir nagradili jednog ili dva sretna gledaoca.


Statistika turnira:
Učestvovalo je 38 ekipa iz Maglaja, Tešnja, Zavidovića, Žepča, Zenice
Odigrano 96 utakmica u 23 dana. Prodano je više od 15.000 ulaznica
Postignut 431 gol
Dosuđena 82 žuta I pet crvenih kartona, te 17 isključenja igrača na 2 min.
Dosuđeno 8 penala u regularnom toku utakmice, a jedna utakmica je I prekinuta.
Tokom trajanja turnira prodato je nešto više od 15.000 ulaznica.
Susrete su sudili: Erol Kondželi I Armin Mulabdić iz Maglaja, Tarik Mulasmajić iz Tešnja I Ilija Matošević sa Usore.

Generalni sponzor turnira i ove godine je bila općina Maglaj, a nagrade najboljim uručio je općinski načelnik Mehmed Mustabašić.