• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  17.04.2020

Općinski štab civilne zaštite: Saopćenje za javnost

 

Nakon što se na području općine Maglaj u posljednjih par dana povećava broj zaraženih, odnosno pozitivnih osoba na corona virus (COVID 19),  te ukupne situacije koja se stvara šireći različite informacije među građanstvom i na taj način izazivajući strah među građanima, Općinski štab civilne zaštite želi da kaže da mjesta panici nema.

Danas je održana 13. vanredna sjednica Općinskog štaba civilne zaštite kako bi kao i do sada poduzeli mjere neophodne na zaštiti svih građana na području općine Maglaj, te poslušali struku koja nam je dala ohrabrujuću sliku kakva je trenutno kod nas, obzirom na broj zaraženih.

Činjenica je da se simptomi među stanovništvom na području općine Maglaj tek sada pojavljuju u većem obimu, te da se period pandemije sastoji od tri faze koje trebaju proći, apelujemo na stanovništvo da se strogo primjenjuju sve higijensko epidemiološke mjere zaštite.

Molimo vas

  • *da izbjegavate bilo kakva okupljanja i bespotrebne kontakte,
  • *da perete ruke sapunom i toplom vodom,
  • *održavate higijenu sebe i odjeće koju nosite,
  • *da nosite maske i vodite računa o načinu njihove upotrebe,
  • *da držite socijalnu distancu, pa makar to bio i vaš najbliži član domaćinstva,

Apelujemo na građane koji se nalaze u izolaciji ili pod zdravstvenim nadzorom da kretanjem ne rizikuju zdravlje sebe i svih oko sebe.

Moramo biti odgovorni prema sebi, ali i prema drugima te prijavljivati sve one koji krše mjere prethodno donesenim naredbama na broj telefona 122.

Službenici Policijske stanice Maglaj će u narednom periodu poduzimati represivnije mjere, te će se uložiti dodatni napori na sankcionisanju u slučaju kršenje svega do sad navedenog.

Budimo disciplinovani, jer jedino tako možemo smanjiti trend pojave corona virusa i izbjeći negativne posljedice.

 

 

KOMANDANT OPĆINSKOG ŠTABA CZ

              Mirsad Mahmutagić