• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  08.04.2020

Načelnik Mahmutagić održao sastanak sa vlasnicima firzerskih salona

 

Danas je načelnik općine Mirsad Mahmutagić održao sastanak sa dijelom vlasnika frizerskih salona sa područja općine Maglaj kako bi razgovarali o trenutnoj situaciji, kako je oni vide iz svog ugla, te kakva su im očekivanja.

„Iako postoje određena predviđanja, niko sa sigurnošću ne može znati kada će ovo stati. Općina Maglaj u skladu sa svojim mogućnostima priprema određene mjere. Naš cilj je da porazgovaramo sa svakom od branši, da saznamo kako vide ovu krizu, te kakva imaju očekivanja“, istakao je načelnik općine Mirsad Mahmutagić.

„Sastanak je bio izuzetno otvoren. Mogu reći da sam zadovoljan samim time što je načelnik bio jako iskren po pitanju stvari koje nas u ovom trenutku bole. Sve Odluke koje se donose su zapravo sa vrha i to je ono što nas brine. Dolazimo do situacije gdje ljudi ne mogu izdržati finansijske gubitke, gdje ne mogu plaćati svoje obaveze, a i mi kao vlasnici smo uskraćeni. Jer i mi uplaćujemo doprinose za sebe i trebamo imati minimalnu platu, a to nam u ovom momentu niko ne može obećati“, kazao je Adel Husić, vlasnik frizerskog salona „HEAD LINE“.