• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  31.03.2020

Saopćenje načelnika općine Mirsada Mahmutagića

 

Pored redovnih i vanrednih aktivnosti vezanih za funkcionisanje Općinskog štaba civilne zaštite i novonastale situacije, danas sam posjetio dvije maglajske firme pekaru “Non-stop” i “HM-Promet” Maglaj. Ovom prilikom želim ukazati građanima da mnoge aktivnosti trebaju i dalje da se odvijaju, u skladu donesenih naredbi i preporuka. Posebno želim naglasiti dobru organizaciju poslovnih subjekata čija djelatnost je dozvoljena donesenim naredbama. Život i u ovim okolnostima je moguće izorganizovati, a najbolji primjer su kompanije koje sa 400 uposlenih uspjevaju organizovati rad uz poštivanje svih higijensko-epidemioloških mjera, kao i maksimalno poduzetih mjera predostrožnosti.

Također, ovim putem želim poručiti našoj djeci, da budu poslušni svojim roditeljima i da bez obzira na zabranu kretanja, svoje svakodnevne aktivnosti možete učiniti zanimljivim. Pored nastave koju pratite putem interneta i radite domaće zadatke, imate mnogo više vremena za porodicu i druženje uz društvene igre. Razumijem vašu želju za dječijom igrom i boravkom na otvorenom prostoru, ali kako bismo lakše i brže pobijedili virus, to je trenutno onemogućeno. Imat ćete vremena za sve, siguran sam.

Još jednom vas pozivam sve, da se pridržavate svih naredbi i preporuka koje su donesene s ciljem da se zaštitimo mi i naše porodice, prijatelji, komšije, kao i ostali stanovnici lokalne zajednice. Sada nam treba još više zalaganja i borbe, još više ozbiljnosti u poštivanju mjera koje su donijele nadležne institucije i još više savjesnog odnosa prema sebi i ljudima oko sebe.

Zajedničkim snagama ćemo i ovu tešku situaciju pobijediti.

Zajedno smo u borbi.

 

Budimo odgovorni, budimo solidarni!

 

 

NAČELNIK OPĆINE

Mirsad Mahmutagić