• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  31.03.2020

Načelnik Mahmutagić posjetio i kompaniju HM-Promet

 

Za drugu današnju posjetu, načelnik općine Mirsad Mahmutagić izabrao je porodičnu, tekstilnu firmu HM-Promet iz istih razloga, kao što je obišao i pekaru „Non-stop“. Ova kompanija, pored svojih redovnih obaveza, poštujući partnera, preusmjerila je dio proizvodnje na zaštitne maske, bez ikakvog profita, besplatno dijeleći institucijama i građanima.

Direktor Muhamed Hrnjić, obećao je da će do kraja ove situacije, kompanija HM-Promet sigurno imati osjećaj prema građanima, prema Općini Maglaj i njenim institucijama, dati svoju podršku, kao što je i do sada bilo upućeno od strane i direktora i kompanije. Istakao je da trenutno stanje u kompaniji je stabilno, do sada nijedan uposlenik nije odjavljen, posla ima, maksimalno su poduzete i sve mjere predostrožnosti, te se vrši redovna dezinfekcija.

Također, direktor Hrnjić je naglasio da je cilj i menadžmenta kompanije i uposlenika, da svojim ponašanjem sačuvaju kompaniju u ovim teškim trenucima, da se zadrži proizvodnja i kontinuitet, te da se pokaže da život nije stao.