• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  24.03.2020

Od danas u pekari „Non-stop“ niža cijena hljeba

 

Kao načelnik općine želim se iskreno zahvaliti našem privredniku i sugrađaninu Musli Totaju, direktoru i vlasniku pekare „Non-stop“ na velikom ljudskom potezu, koji je u ovim teškim trenucima iskazao veliko poštovanje i osjećaj prema sugrađanima na način da je snizio cijenu hljeba.

Pozivamo i ostale trgovačke subjekte da ne koriste ovu situaciju za povećanje cijena životnih namirnica, već smanje po uzoru na gospodina Totaja.

 

S poštovanjem,

NAČELNIK OPĆINE

Mirsad Mahmutagić

 

 

U razgovoru za RTV Maglaj g. Totaj je izjavio:

„Podstaklo me to da sam stalno u kontaktu sa ljudima i vidim šta se dešava,pa su se određeni ljudi žalili da ne mogu kupiti hljeb. Onda i ideja za smanjenje cijene hljeba, jer imam i zalihe do kraja mjeseca, ali i obećanja dobovljača da neće poskupjeti brašno, ulje i šećer, tako da sam odlučio bez neke veće zarade, koliko mogu, dati svoj doprinos ovom gradu i ovim ljudima. Svaki dan je nova situacija i pratimo sve. 35 radnika ne dolazi na posao,zbog smanjenog obima posla, dobit će platu za ovaj mjesec. Nadam se da to kod nas neće uzet maha i da neću ni otpuštati radnike“.