• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  23.03.2020

Obraćanje načelnika općine Mirsada Mahmutagića

 

Drage moje Maglajke i Maglajlije!

 

Osjetio sam potrebu da vam se opet obratim i dam do znanja da sam u ovim teškim trenucima sa vama u nadi da ćemo i ovu nevolju koja nas je zadesila pobijediti kao i one prije. Još jednom vas molim i pozivam da se pridržavate uputa vezanih za ponašanje u borbi protiv Corona virusa i da poštujete ograničenje kretanja. Ostanite u svojim domovima zbog sebe, a i zbog drugih.

Iskoristite to vrijeme na najbolji mogući način i posvetite ga sebi i svojoj porodici. Posebnu pažnju posvetite našim školarcima i budite im pri ruci kod rješavanja domaćih zadataka. Svako savladano gradivo je nova pobjeda. Njima mnogo nedostaju njihovi drugari i dječija igra. Naravno ne izostaje ni ljubav prema učiteljima i nastavnicima. Tu su i naše nane i djedovi koji su bili uz nas čitav život. Sada vi budite tu za njih i čuvajte ih. Bez bliskih kontakata pokušajte im obezbijedite šta im je potrebno. Mnogi bi bili sretni da ih imaju!

Podržite i naše medicinare, policajce, vatrogasce, komunalce i druge koji su dio ove borbe. Ne zaboravite i naše radnike u trgovačkim djelatnostima, poštujte sve mjere sigurnosti. Zaštitite njihovo zdravlje i zdravlje njihovih porodica!

 

Budimo odgovorni, budimo solidarni!

 

 

NAČELNIK OPĆINE

Mirsad Mahmutagić