• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  18.03.2020

Dostava informacija o problemima u poslovanju izazvanih korona virusom

 

Dana 17.03.2020. godine Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta, uputilo je akt broj: 06-15-275/20 kojim od Ministarstva za privredu Zeničko-dobojskog kantona traži dostavljanje povratnih informacija u pogledu trenutnog stanja poslovanja i obima eventualnih poteškoća sa kojima se susreću mala i srednja preduzeća na području Zeničko-dobojskog kantona zbog pojave i širenja korona virusa.

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta će, na osnovu prikupljenih informacija, informisati Vladu Federacije BiH i predložiti usvajanje onih mjera za koje smatra da će na najefikasniji način pomoći realnom sektoru u ublažavanju ove krize.

Obzirom da su općine u Zeničko-dobojskom kantonu zadužene da najkasnije do 20.03.2020. godine dostave podatke o problemima i poteškoćama sa kojima se susreću mala i srednja preduzeća na području Zeničko-dobojskog kantona, ovim putem molimo da nam dostavite podatke o problemima i poteškoćama sa kojima se susreću mala i srednja preduzeća na području općine Maglaj zbog pojave i širenja korona virusa.

Tražene podatke je neophodno dostaviti do 19.03.2020. godine do 16,00 sati na mailove: opcina@maglaj.ba , senada.alibajraktarevic@maglaj.ba ili ferhat.bradaric@maglaj.ba ili u pisanoj formi na Pisarnicu Općine Maglaj, kako bi iste bile obrađene i dostavljene 20.03.2020. godine na adresu Ministarstva za privredu Zeničko-dobojskog kantona kako je to i naloženo u aktu Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta.