• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  03.03.2020

Dodjeljena rješenja za stipendije Ministarstva za boračka pitanja ZDK

 

Ministar za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona Fahrudin Čolaković uručio je danas rješenja o dodjeli boračkih stipendija za 153 studenta sa područja općine Maglaj. Dodjeli rješenja prisustvovali su i savjetnik premijera Mirnes Burkić i rukovodilac Službe za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, opću upravu i dr.djelatnost Općine Maglaj Eldina Mehinagić.

„Mogu kazati da Vlada Zeničko-dobojskog kantona na čijem je čelu premijer Mirza Ganić se odlučila i ove godine da stipendije dobiju svi studenti koji ispunjavaju uvjete, kao što je to bilo i prošle godine. Ovo je plod i rezultat vašeg rada, na vama je da stičete i koristite svoje znanje, a na Vladi je da vam taj put olakša, na ovakva način, dakle dodjelom stipendija. Vjerujem da samo sa znanjem možete doprinijeti boljoj budućnosti BiH“, kazao je savjetnik premijera Mirnes Burkić.

„Čini mi zadovoljstvo što sam danas ovdje s mladim ljudima, jer budućnost ove države činite vi. Ja vam želim mnogo lične sreće, uspjeha, da završite vaše fakultete, pronađete zaposlenja i ostvarite svoje ciljeve u BIH“, istakao je ministar Čolaković.

Vlada Zeničko-dobojskog kantona je u ovogodišnjem budžetu za podršku studentima opredijelila više od 5 miliona KM, od čega 2,48 miliona KM za stipendije Ministarstva za boračka pitanja, jedan milion KM za stipendije Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, te oko 1,7 miliona KM za smještaj i ishranu studenata u studentskim domovima u FBiH.