• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  08.01.2020

Predsjednici političkih partija sa područja općine Maglaj na zajedničkom sastanku

 

Na incijativu predsjedavajuće Općinskog vijeća Svjetlane Zamboni danas je održan zajednički neformalan sastanak predsjednika političkih partija sa područja općine Maglaj.

Predsjedavajuća Zamboni i dopredsjedavajući Općinskog vijeća Hajrudin Fermić željeli su da kalendarska godina započne u jednom prijateljskom okruženju, te da u neformalnom razgovoru dotaknu se brojnih tema važnih za općinu Maglaj. Također, iskoristili su priliku da čestitaju novoizabranim političkim liderima i požele im sreću u radu. Jedinstveno mišljenje svih prisutnih jeste da treba sve raditi za dobrobit općine Maglaj.

„Čini mi se da ni u posljednjih petnest godina nije bilo ovakvog sastanka na općini Maglaj, gdje su se predsjednici političkih partija sastali. Ima potrebe da se sastajemo, čak i kontinuirano“, istakao je dopredsjedavajući Fermić koji obnaša funkciju i predsjednika OO DF-a Maglaj.

„Čovjek može imati ideju, ali da se politički lideri nisu odazvali na ovaj poziv, zapravo ne bismo imali uspješan sastanak. Drago mi je da svi shvatamo jednu osnovnu činjenicu, a to da je naš osnovni zadatak da radimo za dobrobit svojih sugrađana, da je naša obaveza da sve dobre ideje i odluke koje treba da budu donesene na sjednicama Općinskog vijeća, trebamo podržavati kako bi život u lokalnoj zajednici bio što ugodniji i što kvalitetniji za naše sugrađane“, istakla je predsjedavajuća Zamboni.