• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  28.11.2012

FOTO : Obilježavanje 25.novembra Dana državnosti BiH

U Maglaju su organizovani brojni prigodni sadržaji posvećeni 25. novembru. Rođendan svojoj zemlji, simboličnom šetnjom ulicama grada, noseći zastave Bosne i Hercegovine, čestitatali su mališani iz JU Dječiji vrtić.
Javna ustanova Narodna biblioteka organizovala je prigodnu izložbu i prezentaciju rada o stećcima pod nazivom „Stećak – tajni znak bosanaki“.
Svečano je bilo i u osnovnim i srednjim školama.

Tokom dana članovi boračkih udruženja iz oba odbrambeno oslobodilačka rata posjetila su šehidska mezarja, partizanska groblja i spomen biste narodnih heroja Sulejmana Omerovića Cara, Petra Dokića i Ibrišima Obralića, kao i na Centralno spomen obilježje u Parku ljiljana.
U večernjim satima je održana i svečana sjednica Općinskog vijeća - svečana akademija za građanstvo. Prisutnima su se obratili : Adem Bradarić ( u ime boračkih udruženja 1992. - 1995.), Radovan Gorčinović (SUBNOAR), općinski načelnik Mehmed Mustabašić i predsjedavajući Općinskog vijeća Mirsad Nalić.
Svečanom akademijom okončana je i ovogodišnja manifestacija "Septembarski dani otpora Maglaj 92 - 95".
Bogat program pripremili su članovi Gradskog folklornog ansambla Maglaj i Amer Međić, pobjednik međunarodnog festivala "Studentsko ljeto" Maglaj.