• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  26.12.2019

Održan godišnji susret načelnika općine i dijaspore

 

Danas je održan tradicionalno, godišnji susret načelnika općine i dijaspore, a s ciljem jačanja veza i uspostavljanja i unapređenja saradnje.

Na samom početku prisutnima se obratio načelnik općine Mirsad Mahmutagić i poželio toplu dobrodošlicu.

„Hvala  vam od srca što ste odvojili vrijeme i došli da malo porazgovaramo. To što je nas malo ovdje nije nikakav pokazatelj slabe saradnje, jer tokom godine imamo puno kontakata sa našim ljudima iz mnogo oblasti, od sporta, kulture do privrede. Ovo je pokušaj približavanja, jer većina imaju negativna iskustva sa mnogim institucijama u BiH. Naš cilj je povezivanje, što više kontakata, jer živite u naprednijem svijetu i sistemu, a kontakti sa vama mogu nam donijeti mnogo dobre ideje i pozitivne primjere“, kazao je načelnik Mahmutagić.

Prisutni su imali mogućnosti predstaviti primjedbe i sugestije, također  razmjenjivali  su stavove i davali prijedloge po pitanju nekih budućih projekata.

Ovom prilikom predstavljeni su investicioni potencijali Maglaja i uticaj dijaspore na lokalni razvoj,  zatim prezentirane su osnovne stavke komunikacije Općine Maglaj sa dijasporom, te B2B sastanci zainteresiranih predstavnika dijaspore sa domaćim partnerima i B2B otvoreno sa načelnikom općine.

Sprovedena aktivnost je dio aktivnosti Projekta Dijaspora za razvoj, koji je projekat Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH I Vlade Švicarske, u partnerstvu sa UNDP BiH I IOM BiH.