• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  24.12.2019

Direktori osnovnih i srednjih škola na prijemu kod načelnika

 

Danas su povodom završetka godine direktori osnovnih i srednjih škola sa područja općine Maglaj bili na prijemu kod načelnika općine Mirsada Mahmutagića. Razgovarali su o stanju u školama na kraju kalendarske godine, realizaciji mnogih aktivnosti u prethodnom periodu i tom prilikom su iznijeli i kvalitetne ideje koje bi se mogle realizirati u toku naredne godine.

„Znam da je posao koji radite stresan i odgovoran, te da zahtjeva mnogo vremena, pa vam hvala što ste se odazvali i došli da se vidimo pred kraj godine. Također,hvala vam i na saradnji sa Općinom Maglaj, koja je do sada bila uspješna. Iskoristit ću priliku da vama, uposlenicima vaših škola i svim učenicima čestitam Novu godinu, da vam donese mnogo dobrih rezultata“, kazao je načelnik Mahmutagić.

„Ja se iskreno zahvaljujem načelniku što je uvažio ove institucije i što nas je pozvao da se vidimo. Željela bih da se zahvalim na svemu onome što ste ove godine učinili za naše škole. Zadovoljni smo u našoj školi radom, a posebno me čini sretnom što dobijamo povratne informacije o velikim uspjesima naših učenika. Mi gotovo svakodnevno dobijamo informacije, da su učenici iz naše škole, najbolji na mnogim fakultetima, što svima nama prosvjetnim radnicima daje vjetar u leđa. Tako znamo da naš rad nije uzalud“, istakla je Amela Hidić, direktorica JU Gimnazije „Edhem Mulabdić“.

„Zahvaljujem se načelniku i Službi koja sarađuje s nama, na svemu do sada što su pružili našoj školi. Imali smo zajedničkih, važnih aktivnosti u ovoj kalendarskoj godini. Svaki put kad imamo neke aktivnosti, vi dajete nama apsolutno potporu, u skladu sa mogućnostima, a nama to mnogo znači. Nadam se da će i u budućnosti ostati takva saradnja“, kazala je Mirnesa Kolonić, direktorica JU Prve osnovne škole Maglaj.