• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  20.12.2019

Šef odjela za planiranje i politiku djelovanja Misije OSCE-a u BIH posjetio Općinu Maglaj

 

Danas je šef odjela za planiranje i politiku djelovanja Misije OSCE-a u BIH Joeri Maas na poziv načelnika općine Mirsada Mahmutagića posjetio Općinu Maglaj. Sastanku je prisustvovao i predstavnik OSCE-a u Maglaju Alen Ćosić.

Između brojnih obaveza koje ima, šef Joeri Maas, izdvojio je vrijeme i posjetio općinu koja je, prema njegovim riječima, pozitivan primjer izgradnje suživota i odlične saradnje, a sve s ciljem poboljšanja uvjeta života unutar lokalne zajednica, podjednako za sve.

„Dozvolite da vam se zahvalim za sve, očigledno da postoji izvanredno partnerstvo. Naša vizija onog na šta treba da liči društvo je veoma blizu one koju vi zapravo imate. Tako da smo iskreno radosni što ćemo nastaviti partnerstvo sa Vama i sa cjelokupnom administracijom Općine Maglaj“, kazao je Maas.

„Pozvao sam vas kao izuzetne saradnike općine Maglaj, da se vidimo pred kraj godine, da vam se zahvalim na dobroj i iskrenoj saradnji, koju smo imali i rezultatima koje smo zajedno ostvarili. Posebno mi je drago što  OSCE vodi brigu o malim ljudima, jer samim time rezultati su još veći“, kazao je načelnik Mahmutagić.

Između ostalog, razgovarali su o do sada realiziranim, ali i budućim zajedničkim projektima.