• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  17.12.2019

Načelnik općine upriličio prijem za Edinu Međić

 

Edina Međić, učiteljica razredne nastave u Prvoj osnovnoj školi Maglaj ove godine nominovana je za izbor najinovativnijeg nastavnika u BiH i povodom toga načelnik općine Mirsad Mahmutagić upriličio je za nju prijem.

„Zadovoljstvo mi je bilo da danas razgovaram sa nastavnicom Edinom, koja je od strane COI nominovana među deset najuspješnijih, najinovativnijih prosvjetnih radnika u BiH. To je zaista, kada se pogleda koliki je broj škola i prosvjetnih radnika, veliko priznanje i nagrada za Edinu, ali i za učenike njenog razreda, te sam Maglaj“, kazao je načelnik Mahmutagić.

Razgovarali su o svim aktivnostima koje je Edina Međić sa učenicima kroz inovativnu praksu Mreža mira realizirala.

„Zahvalila bih se načelniku i Službama, koji su me jako iznenadili, na samoj promociji u Sarajevu. Delegacija iz Općine mi je uručila buket cvijeća na samoj ceremoniji, a evo danas sam ovdje na prijemu kod načelnika. Ja se iskreno zahvaljujem na tome što prepoznaje i cijeni, trud i rad nastavnika“, kazala je Međić.

Ova nagrada je jedna u nizu aktivnosti osmišljenih sa ciljem promovisanja važnosti nastavničke profesije i njihove nemjerljive uloge u razvoju društva i svih drugih profesija.

IN godišnja nagrada želi prepoznati, nagraditi i promovisati one pojedince i pojedinke koji daju nemjerljiv doprinos razvoju odgoja i obrazovanja, predane i posvećene profesionalce koji svaki dan u vrtiću ili školi pretvaraju u čarobnu avanturu učenja i otkrivanja.