• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  12.11.2012

Realizacija projekta “marka na marku”

U mjesnoj zajednici Misurići, u naselju Hadžići, asflatirano je 250 metara Bunarske ulice. Vrijednost projekta je oko 21 hiljadu KM, pola je učešće općine a pola samih mještana ovog dijela mjesne zajednice.

Na poslovima su angažovani radnici i mehanizacija firme “Hajdić”. Mještani sretni, nakon decenija života pored makadamskog puta, dočekali su da pored njihovih kuća prodje asflatirani put. Istina, pričaju stariji, bilo je i ranije pokušaja da se kroz ovaj dio mjesne zajednice put asflatira, ali sve je ostalo na tome. Ono što je još važno naglasiti jeste da put vodi do kuće teško bolesnog Mirze Mehinovića kojem tako više neće biti dovedeno u pitanje prijevoza sa I na dijalizu posebno tokom zimskih mjeseci.

“Za nas koji ovdje živimo 30-tak godina današnji dan je poseban. Normalno je da će Mirzi biti lakše, ali ne samo njemu nego i svim ostalim mještanima ovog dijela Misurića", priča Mirzin otac Faruk.

Salim Hadžić
Mještanin Salim Hadžić, među starijim je stanovnicima. “Održavali smo put koliko smo mogli, i ja star ću uživati, a kako neće ovi mlađi”, priča Salim.

Aziz Hasanić
Mještani prikupili deset hiljada maraka
“Put smo popravljali koliko smo mogli, ali asflat je riješio naš problem na duži niz godina. Mještani koji žive uz put prikupili su 10 hiljada KM, a općina nam je odobrila još 11 hiljada. Asflatirano je 250 metara puta širine od 2,5 do 3 metra”, pojašnjava Aziz Hasanić, predsjednik Vijeća MZ Misurići.

Planova za poboljšanje uslova života mještana na ovom području ima još. Sa novim putem naselje Hadžići postalo je jedno od ljepših u MZ Misurići, pa se uskoro planira realizacija projekta ulične rasvjete.


N.Br.