• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  24.05.2019

Fond za zaštitu okoliša FBiH i Općina Maglaj potpisali ugovor o dodjeli sredstava za realizaciju projekta: “Maglaj - EE fasade za upravljanje energijom”

Fond za zaštitu okoliša FBiH i Općina Maglaj su 22. maja 2019. godine, potpisali ugovor o dodjeli sredstava za realizaciju projekta: “Maglaj - EE fasade za upravljanje energijom” sa iznosom od 25.000,00KM a shodno Javnom konkursu za dodjelu sredstava u vidu finansijske pomoći kao podrška realizaciji programa, projekata i sličnih aktivnosti iz područja zaštite okoliša za 2018. godinu – JK2018/1 - LOT 10. Unaprijeđenje korištenja energije.
Cilj projekta je kvalitetna pripreme prioritetne projektno tehničke dokumentacije kao preduslova za kandidovanje i realizaciju mjera energijske efikasnosti Općina Maglaj - projekat - “Maglaj - EE fasade za upravljanje energijom” koji podrazumjeva pripremu projektno tehničke dokumentacije za provođenje mjera energijske efikasnosti na objektu Soliter S1 u Maglaju kao najznačajnijeg objekta sa najvećim potencijalom za uštedu i sinergiju svih drugih benefita koji proizilaze iz ovog projekta.