• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  01.10.2019

Održana „Prezentacija izletišta Bistrica“

 

Danas je u velikom broju prisutnih održana „Prezentacija izletišta Bistrica“ na jednom od kompleksa navedenog izletišta. Cilj današnjeg događaja jeste predstavljanje ovog vrijednog prirodnog bogatstva općine Maglaj, zatim prikaz do sada urađenih aktivnosti izgradnje izletišta , kao i onih na kojim bi tek trebalo da se radi, te gastro ponude ovog kraja koju su pripremile žene iz mjesnih zajednica Oruče i Ravna.

Tačno u 11:55 sati Merjema Gračić održala je eko čas i prezentirala poruke o važnosti čuvanja ekologije, te simbolično objasnila zašto je 11:55 sati oznaka za situaciju u kojoj se nalazi Bosna i Hercegovina.

Prisutnima su se tom prilikom obratili predsjednik Organizacionog odbora današnjeg događaja Meho Kovačević, predsjednica UG „Eko pokret“ Maglaj Nermina Starčević, direktor KJD Maglaj Mehmed Bradarić, savjetnik premijera ZDK Mirnes Burkić i načelnik općine Mirsad Mahmutagić.

Kratku prezentaciju o Projektu izgradnje turističko-rekreativne infrastrukture izletišta Bistrica održao je Meho Kovačević.

Učenici osnovnih i srednjih škola,  iskoristili su prirodni ambijent za druženje i bolje upoznavanje dijela izletišta Bistrica.

Također, prisutni su bili i korisnici Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama koji su ovom prilikom održali nastavu u prirodi.