• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  23.09.2019

Načelnik upriličio prijem za volontere 48. Internacionalne manifestacije Studentsko ljeto

 

U znak zahvalnosti za dosadašnji trud i rad na 48. Internacionalnoj manifestaciji Studentsko ljeto, kao i uspješno učešće u brojnim realiziranim aktivnostima, načelnik općine Mirsad Mahmutagić upriličio je prijem za volontere. Prijemu su prisustvovale predsjednica ovogodišnjeg Organizacionog odbora Svjetlana Zamboni i članica Organizacionog odbora Eldina Mehinagić.

„Ja vam ovom prilikom još jednom iskreno od srca zahvaljujem i čestitam u svoje lično ime, u ime Općine, kao i Organizacionog odbora na doprinosu i radu. Nadam se da ćemo nastaviti raditi u istom sastavu i da ćemo iduće godine uraditi još bolji posao. Mi smo grad otvorenog srca i dobrih ljudi, ove godine smo to prema svim ocjenama i komentarima, zaista još jednom dokazali“, kazao je načelnik Mahmutagić.

Jedan od dokaza, koliko je važno da se i akademski građani bave volonterizmom, jeste mlada Anisa Pračić-Šehić, dipl. pravnica.

„Mi mladi možemo i moramo davati svoj maksimum kada je u pitanju rad lokalne zajednice. Trebamo biti svjesni da imamo podršku, kako moralnu tako i realnu, a načelnik je to danas i istakao u svom govoru zahvale za naš trud i aganžman na Festivalu Studentsko ljeto 2019. Svaki trud se isplati, bitno je marljivo raditi i rezultat će se vidjeti, a mi se zahvaljujemo onima koji su to u našem slučaju prepoznali“, istakla je Anisa.

Srednjoškolac Nedžad Smajlagić se već raduje novoj saradnji i ističe: „Veoma smo zahvalni što nas je načelnik ugostio.Dao nam je do znanja da mu je omladina bitna, ne samo u okviru manifestacije Studentsko ljeto, nego i u drugim manifestacijama i projektima. Dobili smo certifikate, koje su da tako kažem neki vid nagrade za naš trud koji smo uložili.Veoma se radujem novoj saradnji i projektima u sklopu promocije naše općine.“

Svim volonterima podijeljeni su certifikati, kao dokaz njihove afirmacije i zalaganja.