• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  17.09.2019

Održane ulične trke ''Maglaj 611''

U organizaciji Društva pedagoga fizičke kulture, a pod  pokroviteljstvom Općine Maglaj, održane su ulične trke "Maglaj 611" učenika osnovnih i srednjih škola povodom Dana općine Maglaj. Lijep i sunčan dan  poslužio je učesnike koji su nestrpljivo čekali znak da krenu. U veseloj atmosferi, okupljeni građani bodrili su učesnike trke.

U kategoriji djevojčica 6. i 7. razreda najuspješnije su bile Medina Bajrić- prvo mjesto, Medina Duvnjak - drugo mjesto i Una Uzunović- treće mjesto, dok su najuspješniji dječaci iste kategorije bili Zinedin Čamić-prvo mjesto, Imran Hodžić- drugo mjesto i Leis Suljaković -treće mjesto.

U kategoriji djevojčica 8. i 9. razreda najbolje su bile Kanita Bajrić-prvo mjesto, Amra Bradarić - drugo mjesto i Selma Mehmedović-treće mjesto, a dječaci u istoj kategoriji najbolji su bili Rijad Bašić-prvo mjesto, Ajnur Hasanić-drugo mjesto i Benjamin Pepelar.

U kategoriji djevojaka srednjih škola titule najboljih ponijele su Aldina Fejzić-prvo mjesto, Aldina Merdić- drugo mjesto i Ajna Bradarić- treće mjesto, a u muškoj kategoriji najbolji su bili Erman Spahić- prvo mjesto, Adin Turčinović- drugo mjesto i Faris Gračić- treće mjesto.