• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  12.09.2019

Završeni radovi na izgradnji servisne saobraćajnice u Poslovnoj zoni Liješnica

 

Ovih dana završeni su radovi na izgradnji moderne i funkcionalne servisne saobraćajnice u Poslovnoj zoni Liješnica u Maglaju, kao najznačajnije infrastrukture za poboljšanje pristupa, kapaciteta, kvaliteta i atraktivnosti ove poslovne zone, a kao faktora za ekonomski rast i kreiranje što boljeg okruženja za djelovanje malih i srednjih poduzeća (MSP).

Projekat je uspješno realiziran u okviru Grant sheme „Unapređenje poduzetničkih zona“ za 2018. godinu kao podrška poboljšanju poslovne infrastrukture i usluga za razvoj poduzetničkih zona u svrhu ekonomskog rasta i zapošljavanja na lokalnom nivou, Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta i uz finansijsku podršku Ministarstva za privredu Zeničko-dobojskog kantona i Općine Maglaj.

Nakon realizacije ove faze izgradnje servisne saobraćajnicei uz postojeću raskrsnicu na M17, realizacija ovog projekta već rezultira aktiviranjem novih građevinskih parcela, opremljenih funkcionalnom, modernom  infrastrukturom u Poslovnoj zoni Liješnica  te je evidentno da poslovna zona postaje atraktivan kompleks koji su već prepoznaju pojedini investitori i, shodno započetim razgovorima, očekuju se i  nove investicije u Poslovnoj zoni Liješnica.