• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  08.10.2012

Čestitika načelniku Mustabašiću od glavnog imama maglajskog

OPĆINA MAGLAJ
n/r gosp. Mehmed MUSTABAŠIĆ, prof.
Općinski načelnik


PREDMET: Čestitka.-



Poštovani Općinski načelniče,

Medžlis Maglaj, izražava poštovanje, Općini Maglaj, Vama, kao i Vašim cijenjenim saradnicima. U ime svih imama, hatiba, mu'allima i vjeroučitelja, članova Izvršnog odbora, džema'ata i članova Skupštine, kao i u svoje lično ime upućujem Vam naše iskrene i srdačne čestitke, povodom Vašeg ponovnoga reizbora za načelnika Općine Maglaj.

Uvjereni smo da ćete povjerenu Vam dužnost obavljati savjesno i odgovorno u korist svih građana, bez obzira na njihov status i opredjeljenje. Vašim dosadašnjim radom i djelovanjem Vi ste već potvrdili da takav Načelnik možete, želite i hoćete biti.

Cijeneći Vaš dosadašnji angažman po pitanju ostvarivanja prava i zalaganja za zaštitu interesa Medžlisa u Maglaju, kao institucionalnog duhovnoga oblika Bošnjaka, vjerujemo da ćete i na dalje, u okvirima Vaših ovlaštenja i nadležnosti pomagati i podržavati rad vjerskih zajednica u ostvarivanju Ustavom i Zakonom zagarantiranih i legitimnih prava, na nivou lokalne zajednice.

Radovalo bi nas, da kao načelnik više posvetite pažnju vitalnim interesima vjerskih zajednica, jer samo tako moći ćemo bolje jedni druge razumjeti, međusobno se pomoći i ostvariti svoje temeljne ciljeve postojanja, jačajući toleranciju i suživot u različitosti.

Neka Vas i Vaše saradnike Allahov blagoslov, milost i pomoć prate u obavljanju časne i odgovorne dužnosti, koja Vam je povjerena.

U to ime primite izraze moga osobitoga poštovanja,


Glavni imam maglajski:

h. Izudin ef. M. KRUŠKO