• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  22.06.2019

Pobjednice Malog ljeta 2019 Nađa Blitović i Sara Osmanhodžić

 

U prepunoj kino sali JU Dom kulture „Edhem Mulabdić“ održano je „Malo ljeto 2019“ koje je organizirano pod pokroviteljstvom Općine Maglaj, a u sklopu Internacionalne manifestacije „Studentsko ljeto 2019“. Dječiji festival otvorio je Benjamin Hasanić i hor najmlađih sugrađana sa dirigenticom Esenom Ruvić, himnom festivala „Kiše nad Maglajem“, a u aranžmanu DJ Ruvexa. Po prvi put dječiji festival je imao takmičenje u dvije kategorije KID i TEENAGE talents.

Stručni žiri u sastavu Svjetlana Zamboni predsjednica OO Studentsko ljeto 2019, Hana Čizmić dirigentica i muzička legenda Maglaja, Amila Muharemović magistra Muzičke akademije u Sarajevu, Ermelina Herceg stručna saradnica iz oblasti muzike, Jasmina Zukić-Mulabdić nastavnica muzičke kulture i Benjamin Hasanić muzički umjetnik donijeli su odluku da pobjednica KID talents bude Nađa Blitović, a Sara Osmanhodžić pobjednica u kategoriji TEENAGE talents.

Na samom početku sve prisutne pozdravio je načelnik općine Mirsad Mahmutagić i poželio ugodno veče, te istakao da su sva djeca apsolutni pobjednici.

U revijalnom dijelu, nastupio je Benjamin Hasanić i JUST DANCE plesna grupa pod vodstvom Mirnese Kolonić.

Dodijeljene su zahvalnice svim učesnicima i onima koji su dali svoj doprinos u organizaciji ovogodišnjeg festivala Eseni Ruvić, Ermelini Herceg, Hani Čizmić, Benjaminu Hasanić, Amili Muharemovića, Jasmini Zukić-Mulabdić, JU Dječiji vrtić Maglaj, JU Prva osnovna škola Maglaj i Osnovna škola „Maglaj“.

Pobjednice obje kategorije osvojile su nagradni vaučer studijsko snimanje pjesme-covera u Ruvexmusic studiju u Zenici koje je obezbjedio Alen Ruvić ( DJ Ruvex ).