• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  12.06.2019

DANAS CEREMONIJA SVEČANOG OTVARANJA 48. INTERNACIONALNE KULTURNE MANIFESTACIJE "STUDENTSKO LJETO"

 

Ljeto u Maglaju ima svoje ime – Studentsko ljeto! 

 

Maglaj se već 48 godina ponosi Internacionalnom kulturnom manifestacijom "Studentsko ljeto", koja je najprije bila ideja tadašnjih maglajskih studenata i ostale omladine koja je odlučila da maglajska ljeta pretvori u festivale sunca, sporta, ljubavi i pjesme.

Danas ćemo svečano zavijoriti zastavu našeg festivala i ovo ljeto obojiti sadržajem za pamćenje.

Roditelji pustite vašoj dječici mašti na volju i čekamo vas ispred Sportske dvorane Maglaj u 18:30 odakle će naše princeze, prinčevi, bubamare, vile, Spajdermeni i svi omiljeni likovi iz bajke i snova krenuti u šetnju gradom, a onda ćemo i na našoj čaršiji i zvanično otvoriti naš festival Studentsko ljeto.

Svaki Maglajlija i svi oni koji su ikada prošli kroz naš grad znaju koliko nam ovaj festival znači, početkom festivala počinju dani kada slavimo našu omladinu, muziku, pjevanje, ples i sve one aktivnosti koji naš grad sigurno stavljaju na festivalsku kartu Evrope.

Ne zaboravite da su upravo iz našeg grada, sa našeg festivala prve korake u muzici napravile velike zvijezde regionalne scene. Mi idemo napraviti naš prvi korak za ovu godinu. Idemo zastavom festivala poručiti da ljeto u Maglaju ima svoje ime – Studentsko ljeto!

 

Čekamo vas!

DANAS od 18:30 ispred Sportske dvorane Maglaj!

 

Prisutne će zabavljati Almir Delić, Azahari Omersoftić, Mirza Karabegović i Benjamin Hasanić.

Noć će nezaboravnom učiniti i spektakularni vatromet, koji će u 21 sat biti ispaljen sa maglajske Tvrđave.

 

Počinju najljepši dani u našem gradu!