• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  10.06.2019

LJETO U MAGLAJU POČINJE ZA DVA DANA !

 

LJETO U MAGLAJU POČINJE ZA DVA DANA ...

 

Jer toliko je ostalo do zvaničnog otvorenja festivala „Studentsko ljeto 2019“. Bit će to nezaboravan dan u našem gradu, jer smo vam pripremili mnogo iznenađenja, posebno za najmlađe, jer ovo je njihov dan, kada trebaju svojoj mašti pustiti na volju i učiniti da naše ulice budu najšarenije i najveselije na svijetu.

Prava zabava nas čeka u Starom gradu, gdje će svojim nastupima ovaj dan obogatiti i Kamerni hor Prve osnovne škole pod vodstvom muzičkog pedagoga Ermeline Herceg, učenici II B razreda Osnovne škole "Maglaj" sa svojom učiteljicom Jasminkom Ljevaković, plesom i dobrim ritmom predstavit će nam se ritmička sekcija Prve osnovne škole sa učiteljicom Selmom Mustabašić, baletom kao iz bajke počastit će nas Baletna grupa II A Osnovne škole "Maglaj" sa učiteljicom Jadrankom Huseinbašić, a da se tradicija treba čuvati i njegovati, podsjetit će nas članovi Udruženja "Cicmanka" iz Novog Šehera i folklorna grupa.

 

Ali to nije sve!

 

I male i velike će zabavljati i Almir Delić, Azahari Omersoftić, Mirza Karabegović i Benjamin Hasanić.

 

Čekamo vas u srijedu, 12. juna!

 

Najprije ćemo od 18:30 da se okupimo ispred Sportske dvorane Maglaj, ali ne zaboravite, u kostimima vaše mašte! U 19:00 ćemo krenuti u šetnju našim gradom, a onda od 19:30 i svečano otvoriti festival u Starom gradu. I da, veličanstveni vatromet je u 21:00.

 

Vidimo se!