• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  06.05.2019

Bingo realizuje višemilionsku investiciju u Maglaju

 

 

Kompanija „Bingo“ u Maglaju realizuje višemilionsku investiciju kroz izgradnju reprezentativnog objekta. Na objektu se užurbano radi, angažovan je veliki broj radnika i firmi iz Gračanice, Banja Luke, Tešnja, Tuzle, Lukavca, Cazina, Maglaja, Bosanske Krupe i drugih sredina jer politika ove kompanije je da se nagažuje bh firme. Trenutno se radi na vanjskom i unutrašnjem dijelu objekta, kao i uređenju okoline. Kako se predviđa, svečano otvaranje petnaeste po redu poslovnice   kompanije Bingo na području Zeničko-dobojskog kantona  trebalo bi se desiti krajem maja ili početkom juna. A kako teku radovi, mogao se uvjeriti i vlasnik kompanije Senad Džambić, koji je sa saradnicima posjetio gradilište u industrijskoj zoni Misurići, uz sami magistralni put M-17. Ukupna površina objekta je blizu 10.000 m2. Objekat se sastoji iz dvije etaže, u prizemlju će se nalaziti hipermakrket i restoran a suterenu garaža sa više od 250 parking mjesta. Površina samog hipermarketa biće 6.000 m2.

„Hipermarket će u svome sastavu imati salon namještaja, bijelu tehnilu i kućanske apart, prehramebeni asortiman, divnu mesnicu, delikates i gastro liniju, dakle sve ono što su stanovnici Maglaja imali priliku vidjeti u našim drugim prodajnim objektima na području Zeničko-dobojskog kantona. Drago mi je da se i ovdje kao i u cijelom kantonu osjećamo dobrodošlo naravno sve zbog naših kupaca koji su nam vjerni unazad deset godina“, rekla nam je ,Tatjana Paunoski, rukovodilac Službe marketinga i PR kompanije Bingo.

Osim hipermarketa i restorana sa više od 300 mjesta, u sastavu objekta biće i prodavnica sportske opreme, zlatar i apoteka. Bingo planira zapošljavanje 90 osoba, što ne znači da će se na tom broju ostati, a nova zapošljavanja zavisiće od poslovanja. „Moramo pohvaliti saradnju sa lokalnim vlastima, službama i načelnikom općine od samog početka realizacije projekta. Objekat planiramo svečano otvoriti   krajem maja odnosno početkom juna. Već sada najavljumo odlične popuste jer Bingo je kralj dobrih cijena, sa našim poslovnim partnerima i dobavljačima organizovaćemo promocije i degustacije, priredićemo i zabavu za djecu, a hrana i piće u restoranu su prvi dan uvijek besplatni“, dodala je Paunoski. U posljednjih nekoliko godina ovo je najveća investicija koja se realizuje na maglajskoj općini, čime je izuzetno zadovoljan i općinski načelnik Mirsad Mahmutagić.

„Drago mi je da smo sa Senadom Džambićem i njegovim saradnicima imali priliku obići ovaj reprezentativni objekat.  Lokalna administracija se trudila da bude na usluzi i ekspeditivna jer svjesni smo važnosti samog projekta i 90 novih radnih mjesta. Mi u Maglaju do sada nismo imali ovako impozantan trgovački centar, morali smo ići u druge sredine, a sada ćemo to imati u svome gradu“, naglasio je Mirsad Mahmutagić, načelnik općine.

 

 

 

Preuzeto: www.maglaj.net