• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  17.09.2012

Rekonstrukcija i uređenje infrastrukture

Pored izvođenja značajnih kapitalnih projekata, u toku su i radovi na rekonstrukciji i obnovi infrastrukturnih objekta te gradskog mobilijara i sveukupnog čišćenja i uređenja grada.U tom nizu bilježimo rješavanje višegodišnjeg problema ograde OŠ Maglaj i zaštitu učenika škole od mogućih saobraćajnih nezgoda.
Svjedoci smo i novog izgleda gradskog mosta gdje je izvršena djelimična sanacija ograde, antikorozivna zaštita i bojenje ograde. U toku je takođe postavljanje žardinjera sa cvijećem na istom.
U okviru tekućeg održavanja sportskih igrališta izvršena je popravka podloge, označavanje linija igrališta, osvjetljenje igrališta te popravka golova. Svjedoci smo korištenja istih za održavanje značajnih manifestacija kao i korištenja od strane rekreativaca i omladine do kasnih noćnih sati.
U narednim danima će uslijediti i čitav niz drugih aktivnosti na sveukupnom uređenju, kako u gradu tako i na teritoriji cijele općine, kojima će se Maglaj i dalje ponositi kao jedna od najljepših i najuređenijih bosanskohercegovačkih općina.