• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  23.02.2019

Selver Mahmić najuspješniji sportista za 2018. godinu

 

Radiotelevizija Maglaj je pod pokroviteljstvcom načelnika općine Mirsada Mahmutagića po 13.put organizovala manifestaciju koja slavi sport I sportska dostignuća za 2018. godinu.

Prisutnima se obratio načelnik Mahmutagić i tom prilikom čestitao nagrađenim i nominovanim na postignutim rezultatima, te naglasio da će općina i dalje pratiti sve uspjehe sportista i sportistkinja Maglaja.

Priznanje za razvoj omladinskog sporta pripalo je Školi rukometa RK „Maglaj“, dok su nominovani bili Košarkaški klub „Maglaj“ i SRD „Bosna“. Učesnik Svjetskog prvenstva u ribolovu za invalide, Salim Bradarić, najuspješniji je sportista-invalid, a u konkurenciji su bili članovi ekipe sjedeće odbojke Ramo Bradarić i Salim Rahmanović.

Tarik Gračić, trener u Odbojkaškom klubu Maglaj najbolji je sportski radnik u prošloj godini, a Žiri izbora nominovao je i Senada Suljakovića, člana Uprave RK „Maglaj“ i Mirzu Mujkanovića, direktora NK „VIS SIMM BAU“ Kosova.

Odbojkaški klub „Maglaj“ proglašen je najuspješnijim. Kadetkinje su dvostruke federalne prvakinje, a seniorke najuspješnije u Superligi Federacije BiH. U nominaciji su bili i juniori Nogometnog kluba „Novi Šeher“ i Nogometni klub „VIS SIMM BAU“.

Selveru Mahmiću, članu KBS „Escobar“, državnom i balkanskom prvaku u kick boxu pripala je titula najuspješnijeg sportiste Maglaja za 2018.godinu, a za ovo laskavo priznanje konkurisali su i Edo Mehinagić, član Rukometnog kluba „Maglaj“ i Eda Muhamedović, članica Odbojkaškog kluba Maglaj i juniorska reprezentativka BiH.

Tokom svečanosti dodjeljena su i tri Specijalna priznanja. Posthumno je priznanje dodjeljeno preminulom Sabahudinu-Bahi Borovčeviću, članu kluba sjedeće odbojke „Autorservis Huso“ te svestranoj Ljilji Slišković, sportistkinji-invalidu i Emiru Mečeviću, članu Streljačkog kluba Maglaj koji je prošle godine bio jedan od najuspješniih u Ligi mladih Streljačkog saveza F BiH. Dobitnik Nagrade za životno djelo je Borivoje Miljković, koji je gotovo pet decenija svoga života posvetio invalidskom sportu.