• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  08.02.2019

Dijaspora jača bh. modnu industriju

"Fine Life Group d.o.o." nije samo tvornica odjeće. To je mjesto gdje najfiniji materijali, pod prstima vrijednih konfekcionara postaju prava modna bajka. Svoju bajku, ove godine je doživjela i Anđela Paleksić, Miss BiH, koja je na takmičenju za Miss svijeta nosila svečane Paradi haljine proizvedene upravo u ovoj maglajskoj tvornici. Kompaniju su pokrenule modna dizajnerica Ernada Mujić i Emina Brdarić, nastanjene u Austriji.

"Iako smo 100% fokusirani na izvoz, ove godine smo odlučili načiniti i iskorak prema domaćem tržištu, pa smo tako ostvarili saradnju sa Miss Bosne i Hercegovine, koja je naš modni brend Paradi predstavila na takmičenju za Miss svijeta 2018 u Kini", pojašnjava direktorica Emina Moravac.

"Naša stalna direktna veza sa dijasporom se najbolje prepoznaje kroz mentorstvo naših vlasnica iz Austrije i to nam pruža garanciju da radimo po svjetskim standardima, što se ogleda u kvaliteti finalnih proizvoda koji svoje mjesto nalaze i u velikim svjetskim modnim kućama u čak 10 zemalja EU", zaključila je Moravac.

Više možete pogledati na linku.