• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  24.01.2019

Opća biblioteka Maglaj upriličila druženje penzionera

 

 

Danas je Opća biblioteka Maglaj upriličila druženje sa penzionerima, dugogodišnjim članovima ove ustanove. Direktorica Nina Bunjevac-Salkić zahvalila se vrijednim članovima na razumijevanju, podršci i vremenu koje odvajaju.

„Hvala vam na razumijevanju i podršci, za godine koje provodite ovdje i vrijeme koje odvojite da ste ovdje sa nama. Vjerujemo da će ovo druženje donijeti nešto novo. Mi ćemo ponuditi s jedne strane, nove neke sadržaje, recimo društvene igre kao što su šah, domine i jednu zanimljivost koja je novina u Biblioteci, a to je da i vi budete dio projekta Digitalni građanin kako bismo učili zajedno. Vjerujemo da ćete i vi sa svoje strane imati želje, ideje, te da ćemo zajedno naći najbolji način kako da sarađujemo“, istakla je direktorica Bunjevac-Salkić.

Druženju je prisustvovao i Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić koji je tom prilikom srdačno pozdravio sve prisutne i uputio najljepše želje.

„Ovo druženje je zaista posebno jer je upriličeno upravo sa ljudima koji se druže sa knjigom prije svega, a oni koji vrijeme posvećuju knjizi su sigurno puni lijepih riječi i šire pozitivnu energiju. Zadovoljstvo mi je što sam sa vama tu i ovom prilikom vam želim dobro zdravlje, dug život i puno pročitanih knjiga“, kazao je načelnik Mahmutagić.

Tokom susreta podijeljene su i zahvalnice prisutnim penzionerima za svu podršku i razumjevanje upućeno sa njihove strane.