• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  28.12.2018

Petanest porodica iz kolektivnog centra u Maglaju konačno dobilo dom

 

Danas je u Maglaju zvanično obilježen završetak radova i useljenje korisnika u prvi novoizgrađeni objekat socijalnog stanovanja na području Federacije Bosne i Hercegovine, a koji je izgrađen u sklopu projekta „Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja pružanjem trajnih i stambenih rješenja“- CEB II. Petnaest porodica iz kolektivnog centra  u Maglaju danas je konačno dobilo dom.

Prisutnima se obratila u ime Općinskog načelnika, Senada Alibajraktarević rukovodilac Službe za privredu, financije/finansije i razvoj poduzetništva i istakla: „Drago nam je što smo učestvovali u riješavanju stambenih problema ovih građana, koji će konačno imati siguran krov nad glavom i omogućene uvjete za stabilan život. Ovim putem korisnicima  upućujem čestitke i želje za ugodan boravak u novom domu.“

Korisnicima su čestitke za početak u novom domu uputili federalni ministar za raseljene osobe i izbjeglice Edin Ramić i predstavnica Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH Edina Imamović.

Federalni ministar za raseljene osobe i izbjeglice Edin Ramić i predstavnica Općine Senada Alibajraktarević presjekli su vrpcu i uručili ključeve korisnicima koji su godinama iščekivali rješavanje njihovog problema.

Jedna od korisnica stambenih jedinica Alija Salkić zahvalila se svima koji su doprinijeli da ostatak života provede u sigurnim uvjetima.

„Kada bih kazala kako se sada osjećam, ne bih imala riječi kojim se može sve opisati. Presretna sam i zahvaljujem svima što konačno mogu da dišem punim plućima. Godinama sam čekala ovaj trenutak i još uvijek ne vjerujem u ovo sve“, kazala je Salkić.

Vrijednost projekta je oko 850.000 KM ( više od 750.000 KM CEB II, a ostatak osigurala Općina Maglaj).