• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  20.12.2018

PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU PRAVNIH I FIZIČKIH LICA REGISTROVANIH ZA OBAVLJANJE TAKSIPRIJEVOZA SA PODRUČJA OPĆINE MAGLAJ

 

Općina Maglaj na osnovu člana 10. stav 2. Odluke o organizaciji i načinu obavljanja taksiprijevoza putnika na području Zeničko-dobojskog kantona (“Sl. novine Zeničko-dobojskog kantona”, broj: 6/10, 5/16 i 13/18) i člana 12. stav 4. Pravilnika o načinu korištenja, redu i radu na taksistajalištima, rasporedu taksivozila na taksistajalištima i kriterijima za raspored taksivozila na taksistajalištima na području općine Maglaj (“Sl. novine općine Maglaj”, broj: 2/17 od 03.03.2017. godine), obaviještava registrovane taksiprijevoznike da je

 

PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU

PRAVNIH I FIZIČKIH LICA REGISTROVANIH ZA OBAVLJANJE

TAKSIPRIJEVOZA SA PODRUČJA OPĆINE MAGLAJ

 

Obavještavaju se pravna i fizička lica registrovana za obavljanje taksiprijevoza sa područja općine Maglaj da zahtjev za raspored taksivozila na taksistajalištima za 2019. godinu mogu podnijeti do 24.12.2018. godine (ponedjeljak) do 16,00 sati. Razlog produženja prijave je dopuna općinske Odluke o broju i razmještaju taksistajališta, broju stajališnih mjesta za taksivozila, kategoriji taksistajališta i ukupnom broju taksivozila na području općine Maglaj, kojom je ukupan broj taksivozila, odnosno dopunskih taksioznaka na području općine Maglaj, utvrđen prema omjeru jedno taksivozilo na 850 stanovnika, tako da prema zvaničnim podacima popisa stanovništva iz oktobra 2013. godine novi broj taksiprijevoznika za  općinu Maglaj iznosi 28.

Također, istom Odlukom je dopunjen broj taksistajališta sa nova dva taksistajališta tako da se zahtjev za raspored taksivozila podnosi za sljedeća taksistajališta:

              - taksistajalište  “Kod gradskog mosta”  -      I    kategorija na   4  stajališna mjesta,

              - taksistajalište  “Tržni centar” Maglaj    -     II   kategorija na   4  stajališna mjesta,

              - taksistajalište  “Kod Mitexa”                -    III   kategorija na   2  stajališna mjesta,          

              - taksistajalište  “Kod Doma zdravlja”    -    IV   kategorija na   1 stajališno mjesto,                                 

              - taksistajalište  “Autobuska stanica”      -     V   kategorija  na  3 stajališna mjesta.

 

Na svako stajališno mjesto rasporedit će se maksimalno 2 (dva) vozila.

Dopuna ranije podnesenog zahtjeva podrazumijeva samo dostavu “Tabele: Zahtjev za raspored taksivozila na taksistajališta na području općine Maglaj za 2019 godinu” u zatvorenoj koverti sa naznakom „OTVARA KOMISIJA“.

Napomena: Općinska Komisija za provođenje javnog poziva za raspored taksivozila na taksistajalištima za 2019. godinu prilikom razmatranja i konačnog rasporeda taksivozila na taksistajališta na području općine Maglaj za 2019. godinu, će kod ocjene uzimati obrazac tabele koji sadržava dopunjene zahtjeve za nova taksistajališta, samo za one taksiprijevoznike koji izraze želju da se kandidiraju za novi raspored sa dopunjenom listom taksistajališta dok ostali koji ne izraze želju za dodatnim rasporedom kao pravno valjan uzima se raspored dostavljen u prvom zahtjevu.

Također, pozivaju se pravna i fizička lica registrovana za obavljanje taksiprijevoza sa područja općine Maglaj, a koji su podnijeli zahtjev za raspored taksivozila na taksistajalištima, da će se javno otvaranje koverata održati dana 25.12.2018. godine (utorak) u 09,00 sati u sali Općinskog vijeća Maglaj (Dom kulture “Edhem Mulabdić”).

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Službi za privredu, finansije/financije i razvoj poduzetništva ili na telefon broj: 032/465-821 ili lično u kancelariji br. 40.