• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  13.12.2018

Održana Javna rasprava o Nacrtu Budžeta Općine Maglaj za 2019. godinu

 

Danas je održana Javna rasprava o Nacrtu Budžeta Općine Maglaj za 2019. godinu i Nacrtu Odluke o izvršavanju Budžeta Općine Maglaj za 2019. godinu. Na samom početku prisutnima se obratila Senada Alibajraktarević, šefica Službe za privredu, financije/finansije i razvoj poduzetništva Općine Maglaj i detaljno obrazložila dostavljenih pet pisanih prijedloga, primjedbi i sugestija na navedene dokumente. Također, istakla je da sutra 14.12.2018. godine zadnji rok za dostavljanje prijedloga, tako da oni koji imaju namjeru mogu to učiniti do 16,00 sati.

Javnoj raspravi, između ostalih, prisustvovali su i učenici JU Gimnazije „Edhem Mulabdić“, u njihovo ime obratio se Denis Suljaković i detaljno prezentirao, te pismeno dostavio plan ITC Challenge za narednu godinu, kao i tražena sredstva koja su im neophodna kako bi šesti put pokazali svoja najbolja umjeća.

Također, u raspravu se uključio Mehmed Bradarić direktor KJD Maglaj, Merisa Nalić direkorica PPU „Dječiji osmijeh „ Maglaj, Radovan Gočinović ispred Udruženja UABNOR Maglaj i Mejfudin Malagić.

Predsjedavajuća Općinskog vijeća Svjetlana Zamboni na kraju se zahvalila svim prisutnima na odvojenom vremenu i istakla: „Predstavljen je dokument koji je zaista na opće zadovoljstvo svih građana. Projekcija Budžeta za narednu godinu je uvećana u odnosu na ove dosadašnje. Nadam se da će biti u cjelosti ispunjen, čak i premašen ako bude moguće. Mali broj zahtjeva od naših građana, udruženja i ostalih , kazuje o tome da su građani jako zadovoljni Budžetom, odnosno onim što se radi na području općine Maglaj. Građani nemaju mnogo komentara u smislu izmjene Nacrta i smatram da je to pokazatelj da su zadovoljni onim što Općinska administracija na čelu sa Općinskim načelnikom radi. Također, smatram da je Služba za privredu,financije/finansije i razvoj poduzetništva zajedno sa Općinskim načelnikom dostavila jedan više nego kvalitetan Nacrt, koji će u svakom slučaju već sa ovakvim pokazateljima popraviti i poboljšati život građana na cijeloj općini Maglaj u svim segmentima života. Ja im zaista na tome čestitam.“