• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  12.12.2018

Predstavnici Misije OSCE-a u BiH posjetili Općinu Maglaj

 

Cristiano Barale, šef terenskog ureda OSCE-a u Travniku sa Alenom Ćosićem predstavnikom OSCE-a danas je posjetio Općinu Maglaj. Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić poželio im je dobrodošlicu, zahvalio se na dolasku, kao i dosadašnjoj uspješnoj saradnji.

„Iskreno se nadamo da će ured u Maglaju ostati i dalje otvoren, jer pruža pozitivnu sliku i energiju ljudima povratnicima. Oni imaju veliko povjerenje u Alena Ćosića, koji njima dobro dođe kao konsultant. Hvala vam za dosadašnju, veoma uspješnu saradnju“, kazao je načelnik Mahmutagić.

Cristiano Barale zahvalio se Općinskom načelniku i Općinskom vijeću na stalnoj podršci projektima koje Misija OSCE-a provodi u ovom području.

„Za nas je općina Maglaj vrlo važna, a najbolji dokaz je naš ured koji se nalazi ovdje. Tako da mi zaista želimo održati veze sa vama. Danas je prilika da vam se zahvalimo na dosadašnjoj saradnji i nadam se da će se prisustvo našeg ureda i dalje gledati kao nešto pozitivno. Nastojimo da radimo najbolje što možemo za Maglaj“, istakao je  Barale.

Tokom sastanka se razgovaralo o aktivnostima koje su u općini Maglaj poduzete u proteklom periodu sa posebnim osvrtom na projekte koji su realizovani u saradnji sa OSCE-om.

Predstavnici OSCE-a u BiH su također napravili izvještaj o radu u ovoj godini, gdje su istakli problem „dvije škole po jednim krovom“ kako bi skrenuli pažnju javnosti na značaj istog.