• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  05.11.2018

Obilježen Dan Centra za socijalni rad Maglaj

 

Danas je u prisustvu brojnih zvanica obilježen Dan Centra za socijalni rad Maglaj. Tom prilikom potpisan je Sporazum o saradnji svih javnih ustanova sa područja općine Maglaj u okviru projekta koji se realizira pod pokroviteljstvom World Vision i Unicefa, čiji je cilj jačanje lokalnih mehanizama u borbi protiv zlostavljanja djece.

Prisutnima se na samom početku obratila Aida Hadžić, direktorica Centra za socijalni rad i zahvalila se svima na dosadašnjoj saradnji.

„Hvala vam što ste ovdje da zajedno obilježimo 43 godine postojanja Centra za socijalni rad Maglaj. Iskoristili smo ovu priliku da potpišemo Sporazum o saradnji svih javnih ustanova sa područja naše općine. Mi smo već sedam mjeseci u projektu čiji je glavni cilj zapravo jačanje lokalnih mehanizama u borbi protiv zlostavljanja djece. Djeca su nam najosjetljivija i najranjivija kategorija, zato ih mi svi nastojimo da zaštitimo na što bolji način. Nama je u cilju da usvojimo smjernice po kojima ćemo postupati svi zajedno kako bi se znale naše obaveze, ali i odgovornosti svake od ovih ustanova“, istakla je direktorica Hadžić.

Nakon potpisivanja Sporazuma, uručene su zahvalnice za uspješnu saradnju Policijskoj stanici Maglaj, bivšim uposlenicama Centra za socijalni rad koje su sada u penziji, Fatimi Čičeklić, Mevlidi Omerović i Ismeti Mustabašić.