• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  29.10.2018

Nizom sadržaja obilježava se Dan civilnih žrtava rata općine Maglaj

 

Dan civilnih žrtava rata općine Maglaj ( 29. oktobar ) obilježava se nizom sadržaja. Danas se u organizaciji Društva pedagoga fizičke kulture održava takmičenje u malom nogometu učenika osnovnih škola ispred objekta soliter gdje se nalazi Centralni spomenik CŽR Maglaj.

Na samom početku programa prisutnima su se obratili Eldina Mehinagić savjetnica Općinskog načelnika i Nurudin Mulić predstavnik Udruženja civilnih žrtava rata općine Maglaj.

„Šta reći kada izgubite jednu mladost. Danas iako nemam snage, pored svega toga što smo prošli, evo bar nekom sekundom, nekim trenutkom šutnje shvatite sve što bismo željeli da kažemo, a ne možemo. Otišla su djeca koja nisu umjela izgovoriti čestito ni svoje ime. Ja vam u ime svih njih, u ime te djece i njihovih roditelja želim da se ovako nešto nikada ne zaboravi i ne ponovi“, kazala je Eldina Mehinagić.

Društvo za uzgoj i zaštitu sitnih životinja Maglaj pustili su 57 golubova, za 57 ubijene djece, nakon čega su delegacije položile cvijeće, te minutom šutnje, učenjem Fatihe ili na svojstven način dali počast žrtvama.