• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  26.10.2018

Rukovodstvo i učenici turske gimnazije Bešiktaš Anadolu Lisesi na prijemu kod Općinskog načelnika

 

Na prijemu kod Općinskog načelnika Mirsada Mahmutagića danas su bili učenici turske gimnazije Bešiktaš Anadolu Lisesi sa direktorom i nekoliko profesora. Također, prijemu su prisustvovale predsjedavajuća Općinskog vijeća Maglaj Svjetlana Zamboni, direktorica JU Gimnazije „Edhem Mulabdić“ Amela Hidić, te pedagogica Adisa Mehanović i profesor Nedžad Lokmić.

Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić poželio je dobrodošlicu gostima i iskazao zadovoljstvo povodom njihove posjete općini Maglaj.

„Zaista sam sretan što ste u Maglaju. Volio bih da jačamo našu saradnju i da što više bude razmjene učenika naših općina. Zadovoljstvo je prije svega što mladi ljudi imaju priliku da razmjene iskustva i da se druže. Želim vam sve najbolje, da vam bude lijepo i da poželite ponovo doći“, kazao je načelnik Mahmutagić.

Između ostalog, razgovarali su i o povezivanju općina Bešiktaš i Maglaj, kao i budućoj saradnji, gdje je načelnik Mahmutagić iskazao želju da se ona proširi na jedan veći nivo.

Gosti iz turske gimnazije Bešiktaš Anadolu Lisesi tokom cijelog dana imaju pripremljen program u organizaciji JU Gimnazije „Edhem Mulabdić“, a sve u cilju zajedničke saradnje, povezivanja i razmjene iskustava.