• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  10.08.2012

Na snazi redukcija vode - za sada samo u noćnom terminu

Zbog izuzetne suše i pomanjkanja vode na izvorištima, redukcija u isporuci vode uvedena je i za korisnike gradskog vodovoda u Maglaju – najavili su iz Komunalnog javnog društva Maglaj. Redukacija traje od ponoći do pet sati ujutru.
Poručili su građanima da vodu koriste na krajnje racionalan i ekonomičan način kako bi se izbjegle dnevne redukcije. Obzirom da se zahvatanje vode iz svih raspoloživih izvorišta uslijed suše, svakim danom sve više smanjuje, iz KJD Maglaj apeluju na korisnike da vodu koriste isključivo za piće i sanitarne potrebe. U skladu sa uvođenjem, prvog stepena redukcije zabranjuje se pranje i polijevanje dvorišta i avlija, zalijevanje bašta, travnjaka i sportskih terena, pranje tepiha i automobila, neracionalno trošenje vode na gradilištima i sl. te korištenje vode iz gradskog vodovoda za rekreativne potrebe odnosno punjenje bazena.
Ukoliko preporuke ne budu dale rezultate, iz KJD najavljuju da će biti primorani uvesti drugi stepen redukcije koji osim noćne podrazumijeva i dnevne redukcije u vodosnabdijevanju.