• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  18.10.2018

Održana radionica u okviru projekta „ Sveobuhvatna podrška UNHCR-u, lokalna integracija raseljenih osoba, javne informacije, istraživanja, zagovaranje“

 

U Sarajevu je održana jednodnevna radionica u okviru projekta „Sveobuhvatna podrška UNHCR-u, lokalna integracija raseljenih osoba, javne informacije, istraživanja, zagovaranje“, koju je organizirao UNHCR i CRS. Radionici su prisustvovali i predstavnici Općine Maglaj.

Prisutnima su se obratili predstavnici Ministarstva raseljenih lica Republike Srpske, nakon čega je prikazana prezentacija statističke analize istraživanja provedenog u KC i AS u 10 lokalnih zajednica uključenih u CEB II projekat. Zatim, izvršen je pregled stanja i mogućnosti za socijalnu i ekonomsku održivost na nivou lokalnih zajednica.

Također, dogovoreno je da se porodice koje će biti smještene u zgradi za neprofitno socijalno stanovanje u okviru CEB II, ekonomski podrže kroz razne vidove pomoći kao naprimjer poljoprivreda, samozapošljavanje u nekim od lokalnih preduzeća, pomoć kućne njege, stipendiranje i sl.