• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  14.10.2018

Otvoren novoizgrađeni most u MZ Jablanica

 

Novoizgrađeni most u zaseoku tzv. „Mala Srbijica“ ili prema Barakovićima u MZ Jablanica, svečano su otvorili predsjedavajuća Općinskog vijeća Svjetlana Zamboni i Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić zajedno sa Zijadom Hrnjičićem predsjednikom mjesne zajednice i Radovanom Ristićem zamjenikom.

Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić pozdravio je prisutne i iskazao zadovoljstvo povodom otvorenja mosta koji mnogo znači za mještane tog zaseoka.

„Ovaj most je bio zaista propast, korito je bilo puno kamenja i predstavljalo veliku opasnost za plavljenje. Drago mi je što sada imate čestit most. Ja radim onako kako mogu i dalje ću se boriti, a zahvaljujući podršci Općinskog vijeća na čelu sa predsjedavajućom koja veliku energiju ulaže, te trudi se da napravimo što najbolje možemo, siguran sam da će biti i još dobrih rezultata. Nek vam bude sa srećom, da uživate prelazeći ovim mostom dugo godina i da vas naravno služi zdravlje“, kazao je tom prigodom načelnik Mahmutagić.

Zamjenik mjesne zajednice Radovan Ristić zahvalio se Općinskom načelniku na velikoj podršci koju im je pružio.

„Ja se zahvaljujem u ime svih na podršci koju nam je načelnik Mirsad Mahmutagić pružio. Čitavo područje općine Maglaj postalo je gradilište kako je načelnik sa svojim saradnicima preuzeo Općinu. Svima koji su bili uopće angažovani ja se također zahvaljujem. Upravo zato što su se svi zajednički angažovali, ispalo je ovako dobro. Ja im želim dalju sreću u radu, te da se općina i dalje razvija. Mogu slobodno da kažem da je Jablanica ove godine dobila infrastrukture što za 50 godina nije“, istakao je Ristić.

Predsjednik mjesne zajednice Zijad Hrnjičić uputio je riječi zahvalnosti za sve što je urađeno za Jablanicu i tom prilikom Općinskom načelniku uručio zahvalnicu.